De hoofdreden voor onze tussenstop in Puerto Natales is de voorraden bijvullen. Met name de dieselvoorraden. Dankzij het onstuimige weer hebben we best wat motoruren gemaakt en zijn we blij alles weer aan te kunnen vullen. Na 250 liter diesel in jerrycans met ons rubberbootje te hebben getankt, een heuse dagtaak, kunnen we weer even vooruit. 

Nu we er toch zijn maken we gebruik van de kans om het binnenland van Chili en Argentinië te verkennen. We gunnen onszelf een minivakantie; we huren een auto en boeken een Airbnb. Ook buurman Steve is van de partij.

Op deze totaal andere manier van reizen wanen we ons echt op vakantie. Wanneer we tussen de knisperende lakens in slaap vallen na een warme douche is het gevoel compleet. Naast al die luxe is er ook een praktische kant; we kiezen expres een appartement uit met wasmachine en maken hier gretig gebruik van.

In El Calafate bezoeken we de Perito Moreno gletsjer. Dit blijkt dé attractie van “Parque nacional los glaciares” te zijn en er wordt ons vriendelijk verzocht 20 euro p.p. entree te betalen. Denkend aan alle gletsjers waar we gratis met onze eigen boot heenvoeren betalen we met tegenzin ons entreekaartje. Het blijkt het waard te zijn; zon, blauwe lucht en de gletsjer is ECHT enorm (en) indrukwekkend. Gelukkig zijn er maar een handjevol andere toeristen in het park, we moeten er niet aan denken hier in het hoogseizoen te lopen.

Na El Calafate koersen we verder noord richting El Chaltèn waar ons mooie hikes te wachten staan. Helaas verandert de strakblauwe lucht razendsnel in een enorme regen/sneeuwbui nèt voordat we het dorpje binnen rijden. We spenderen onze middag in het enige geopende restaurant (WiFi incluis); ook geen straf! 

Die avond verandert in een sneeuwstorm en wanen we ons onder het golfplatendak weer even in de boot op een winderige ankerplek.

De volgende dag is alles wit en besluiten we ons toch op het wandelpad te wagen. De omgeving is sprookjesachtig. Zeker wanneer de zon doorkomt is het extra mooi. Helaas duurt dit welgeteld 10 minuten waarna de lucht weer grijs kleurt en we geen enkele bergtop kunnen ontwaren. Na een middag in de sneeuw biedt de warme douche en wifi van ons appartement een welkome afwisseling.

Plots beseffen we ons dat we amper aan Stormalong gedacht hebben. Zou ze er nog wel liggen? Gelukkig, wanneer we het terrein oprijden liggen beide boten nog vrolijk achter het anker.

Als afsluiter van de minivakantie gaan we nog een dagje skiën (in zeilpak) net over de grens in Argentinië. Zo; we kunnen er weer even tegenaan!


3 reacties

Marina Timmerman · 5 augustus 2019 op 21:24

Heel leuk om weer ieTs van jullie te horen!
We volgen jullie graag, het is een onwijs leuke tocht!
Ik doe het jullie niet na!
Gr Nico en Marina

Britta · 5 augustus 2019 op 21:55

Leuk om weer bij te lezen over jullie avonturen. En die foto’s van die gletsjer, echt zooo mooi!
Stiekem wel fijn om af en toe wat ‘luxe’ in de vorm van een wasmachine en wifi te hebben haha, dan kunnen wij ook een beetje meegenieten van jullie reis 😉
Al bedacht wat jullie volgende doel wordt?

Jan & Omi · 7 augustus 2019 op 11:09

Mooie afwisseling van jullie bootreis, zelfs zo mooi dat jullie even de stormalong
vergeten waren. Ga zo door en geniet van de dingen die jullie zien en beleven.
Knuffels van Jan en je Oma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *