Na 2 maanden inwoners te zijn geweest van de zuidelijkste steden ter wereld, Ushuaia en Puerto Williams is het nu tijd om los te gooien en onze koers weer voorzichtig naar het noorden te verleggen. 

Wat voor ons ligt is wildernis; de Chileense kanalen en caletas. Voor deze 1200 mijl (grofweg 2000km) hebben we ruime tijd ingecalculeerd. 16 september worden we verwacht in Puerto Montt waar Ron en Ellen (Niels’ ouders) op de steiger zullen staan. 

We kopen kilo’s groenten, fruit, blikvoer en zoals een echte Zuid-Amerikaan betaamd brengen we ook een bezoek aan de “Carniceria” om maar liefst 7 kilo rundvlees te kopen. Waarschijnlijk de weekvoorraad voor een gemiddeld Argentijns gezin; wij doen er 3 maanden mee. Alle gasflessen, watertanks en dieseltank worden tot de nok toe gevuld. Ook alle ebooks & films worden driftig uitgewisseld.

Na het laatste rondje papierwerk in Argentinië steken we over naar Puerto Williams, het begin van de trip! Ondanks de dunne bevolking van het gebied zijn we de laatste 2 maanden erg close geworden met de andere zeilers aan de steiger. Solozeilers Steve & René twijfelen of ze ook richting Puerto Montt varen. Uiteindelijk besluit Steve ook die kant op de gaan waardoor we niet helemaal alleen zullen zijn. Een fijne gedachte voor ons allebei!

Na dan echt de ALLERlaatste avond met een echte “assado” (barbecue) knopen we los op 13 juni, het avontuur begint!


14 reacties

Ellen · 13 juni 2019 op 20:11

Een prachtige reis, geniet ervan en tot in Puerto Montt 😘

Tant Miejke · 13 juni 2019 op 20:31

Goede vaart ik denk aan jullie. Liefs.

Britta · 13 juni 2019 op 20:32

Goede inkopen gedaan zo te zien 😉 Jullie zijn er klaar voor, veel plezier & behouden vaart naar Puerto Montt!
Dikke knuffel van Britta

Marina · 13 juni 2019 op 22:20

Goeie reis verder en weer leuk een berichtje van jullie te horen! Wij gaan weer met de boot van je ouders varen Niels van de week, met een hele groep kermis puzzelvaartocht. Altijd weer een groot sukses!
Groetjes Nico en Marina Timmerman

mariette · 13 juni 2019 op 22:52

Ook voor dit stuk weer een heel goede reis toegewenst! Geniet ervan. Leuk dat jullie worden opgewacht door de ouders van Niels. Maar dat duurt nog even. Zet ‘m op!

Herman · 13 juni 2019 op 23:07

Zo leuk jullie te volgen na de vele reizen op de Stormalong (met andere schipper in het verleden). Bravo en goede spannende tocht en vaart!

Leny · 14 juni 2019 op 10:32

Als je vegetariër bent in Argentinië, heb je het slecht 😜. Ik wens jullie een hele goede reis en op naar Chili waar Ron en Ellen met smart op jullie staan te wachten. Goede reis👍👍👍

Leny Emous · 14 juni 2019 op 10:33

Als je vegetariër bent in Argentinië, heb je het slecht 😜. Ik wens jullie een hele goede reis en op naar Chili waar Ron en Ellen met smart op jullie staan te wachten. Goede reis👍👍👍

Leny · 14 juni 2019 op 10:36

Als je vegetariër bent in Argentinië ben je slecht af😜😂. Ik wens jullie een hele goede reis en op naar Chili waar Ron en Ellen met smart op jullie staan te wachten 👍👍👍

Eveline · 14 juni 2019 op 13:50

we wensen jullie een hele goede reis door het “oerwoud”. fijn dat het zo goed gaat en veel plezier met Ron en Ellen over een aantal weken, mooi verjaardagskado voor Ron jullie dan weer te zien.

Jan & Omi · 15 juni 2019 op 18:59

Zo te zien kunnen jullie lekker eten en drinken aan boord! Goede reis en geniet van de mooie natuur. Knuffels van ons.

Olga · 16 juni 2019 op 17:10

Geweldig jullie avonturen telkens te lezen, heel bijzonder, spannend en uitdagend.
Geniet van al het moois!
Hele goede vaart😁⛵️.

Anita · 21 juni 2019 op 18:23

Ondertussen zijn jullie al op weg. Joost mag weten waar. Een hele te gekke spannende reis en een behouden vaart!👌😘

Tato Hernández · 1 juli 2019 op 16:20

Mucha suerte y buenos vientos. Es hermoso el viaje que están realizando y muy feliz de poder seguirlos.por acá. Abrazos!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *