Sinds ons vertrek in augustus leven we min of meer energieneutraal door gebruik van Zonne- en windenergie. De enige “uitstoot” die wij hebben is van onze dieselmotor. Deze nieuwe manier van leven bevalt ons wel. Zeker met in ons achterhoofd het klimaatakkoord dat hoog op de wereldwijde politieke agenda staat vinden we dat we het momenteel best goed doen. Op een puntje na…. onbewust en zeker onbedoeld hebben we ons toch schuldig gemaakt aan een soort milieuvervuiling waar we zeker niet trots op zijn.

Potentieel gevaarlijke situatie

Sinds augustus zijn de dingen die we onbedoeld overboord zijn verdwenen niet meer op 2 handen te tellen. Je kan het zo gek niet bedenken van ons net nieuwe vistuig, spiboom, pikhaak 2x!), wasknijpers, stootwil (natuurlijk…) tot de minder gebruikelijke zaken zoals onze basilicumplant, op maat gemaakt raamhoesje en dekbedovertrek. In het begin dachten we dat we gewoon een beetje onvoorzichtig waren maar HET STOPT NIET. Bij navraag aan mede-zeilers bleken zij hier totaal geen last van te hebben. Misschien heeft de boot bedacht om haar neus op te trekken tegen het klimaatakkoord en met alle schone energie die we opwekken een tegenbod te doen in de vorm van plasticsoep!? We weten het niet maar als iemand hier ook last van heeft en weet hoe we dit kunnen oplossen graag! (De suggestie om ALLES met touwtje vast te binden hebben we al overwogen…)


3 reacties

Jan Beentjes · 10 maart 2019 op 09:37

Misschien alles goed binnenboord houden en als dat niet mogelijk is met klevend tape vastplakken.

Blue Roger · 17 maart 2019 op 09:34

Wij hebben net de plastic was knijpers omgewisseld voor houten, omdat we het zo erg vinden dat we ze verliezen, en dat het plastic dan in zee komt. Dus ja! Wij herkennen dat!!😀
SY Blue Roger

Maria Wester · 4 april 2019 op 08:46

Huis-elf?? Dobby??!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *