“Als we dan toch bezig zijn” ik hoor het Niels al zeggen. Waarschijnlijk de meest gehoorde zin sinds de aanschaf van onze boot in december 2015. Sinds die tijd ontsnapt bijna niets aan onze kluswoede.  Behalve de oven vervangen we zo ongeveer alles op de Stormalong van de motor tot de valstoppers tot het gehele interieur. We besluiten “als we dan toch bezig zijn” met de reparaties op Gran Canaria aan de schroefas om ook maar even de reling een onderhoudsbeurt te geven én de kuipvloer onder handen te nemen. Ik ben bijna van mening dat Niels niet een lange tijd wil zeilen maar stiekem me tot een soort klusvakantie heeft verleidt. We klussen op een leuke werf in pasito blanco, al snel wordt de vriendschap met alle andere klussende zeilers gesloten; ipv een drijvend dorp een dorp op pootjes. Nu, 2 weken later als we met nieuwe schroefas, nieuwe lagers, een nieuw roerlager én blinkende reling weer het water ingaan weet ik weer waarom we afgelopen 14 dagen geklust hebben alsof ons leven er vanaf hing. Vol goede moed varen we achteruit soepel onder de kraan uit, maar wanneer we de boot in z’n vooruit zetten merkt Niels dat er iets mis is. Shit!! De schroef lijkt toch ook een opdonder te hebben gehad van de klap die we eerder hebben gemaakt tussen Madeira en de Canarische eilanden. We balen, dit betekent dat we wéér de kant op moeten. We vragen onszelf af waarom we ookalweer bedacht hadden om per zeilboot de wereld te gaan verkennen. Ook onze opstapper Anne, die we even zouden oppikken op Gran Canaria om de reis te vervolgen maar inmiddels al 2 weken aan boord is, baalt. Terwijl we die avond pizza als comfortfood eten valt het besluit; we bestellen een nieuwe vaanstandschroef. Oef; dat doet pijn, ons jaarbudget is na 4 maanden al op. De enige hoop is dat de verzekering de schade deels zal dekken. Ondanks deze grote financiële aderlating voelt het goed; we hebben weer een doel, en ach is dat ook niet deel van het avontuur? Vallen en weer opstaan; en ja nu we dan toch bezig zijn en wachten op de schroef kunnen we ook nog wel even nieuwe keerblokken lassen en een nieuw kwadrant toch?

Categorieën: Zeilende bestaan

1 reactie

Hans · 9 december 2018 op 22:37

Jullie hebben in ieder geval mooi weer.😆
In Nederland regent het pijpenstelen.
Veel succes met de klusvakantie. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *