“Vandaag doe ik niks meer, dit is echt het laatste!” is een veelgehoorde uitspraak van Niels afgelopen maand. Na het afscheid eind juni zijn we in een compleet nieuw ritme gekomen. Klussen, klussen, eten en slapen. De afgelopen 2 jaar staan in het teken van klussen, maar deze laatste maand spant toch echt de kroon. De Hollandse tijd van 18:00 eten is zelden haalbaar, zelfs zuiderse eettijden worden ruimschoots overschreden de laatste dagen.

Stormalong is inmiddels vakkundig gehesen bij Jachtwerf Dudink in Medemblik en klaar om haar roer nader te laten inspecteren. Niels, zijn vader en opa Jan bijten hun tanden vast in deze klus. Ondertussen neem ik afscheid van mijn werk en probeer de laatste onderdelen via marktplaats en internet te bemachtigen. We logeren nu in huize van Marle, een goede uitvalsbasis voor alle pakketbezorgers, boodschappen en natuurlijk ook dicht bij de Stormalong. De roerklus neemt iets meer tijd in beslag dan gedacht, opportunistisch als Niels is resulteert dit in een nieuwe klus die we even tussendoor kunnen doen. De 25-jaren lagen antifouling worden aangepakt en verwijderd. Op het eerste oog een simpele klus, er komt immers al een deel mee tijdens het afspuiten van de boot. Maar niets blijkt minder waar, 6 dagen, verfkrabbers, beitels en een peloton hulpdiensten later is het eindelijk gelukt. Alle antifouling is er af en de Stormalong is voorzien van een mooi aantal nieuwe lagen verf, net voor de hittegolf uitbreekt, pfoe wat een geluk! Ondertussen worden er kleine stappen gemaakt in het roerproject dat ondertussen een hoofdpijndossier is geworden. Na veel gezoek en gebel lijkt de juiste persoon gevonden te zijn. We komen via via in contact met Emiel, een buitengewoon handige jongen met de juiste machines die nodig zijn voor het draaien van nieuwe bronzen bussen en lagers. Blij met dit contact wordt ook hulp ingeroepen voor kleine laswerkzaamheden en een nieuwe poelie voor de extra dynamo.

Precies 14 dagen later gaat de Stormalong weer te water met een gereviseerd roer, soepeler dan ooit tevoren. Niels is als een kind zo blij. Er resteren nog exact 2 weken voordat we los willen gooien. Deze dagen brengen we door in de binnenhaven van Medemblik een plek met onwaarschijnlijk veel helpende buren. Niels focust zich op de kluslijst aan boord ondertussen proberen Ellen en ik in recordtijd een kuiptent, raamhoezen en een lazy-bag systeem te naaien.

Terwijl in het tuinhuis ons naaiatelier is ingericht spendeert de rode Suzuki Alto van bootservice Boom de nodige uren in Medemblik. Splitsen, lopend want staand want, Rembert is van alle markten thuis.

Zoals bij veel vertrekkers passeert het welbekende dilemma omtrent de verstaging vervangen ook bij ons de revue. Samen met Rembert haalt Niels het profiel van de fok er af. Alle terminals zien er nog goed uit, in overleg met de plaatselijke tuiger besluiten we om enkele draaiterminals aan te schaffen, just in case.

De dagen vliegen voorbij en voordat we het weten is het 4 augustus, het is genoeg geweest we gaan! Rembert knoopt onze lijntjes demonstratief los, daar gaan we!

In deze laatste maand hebben we letterlijk bergen verzet en de kluslijst met hulp van onze ouders, Erik, Emiel en Rembert hard laten slinken, bij deze iedereen bedankt voor jullie onvoorwaardelijke hulp, steun en geduld bij ons megaproject.

Categorieën: RefitVoorbereidingen

4 reacties

Aad en Leny · 12 augustus 2018 op 13:00

Geweldig wat jullie hebben gedaan en nu aan het doen zijn. Was ik maar 50 jaar jonger (Leny). We volgen jullie reis op internet en jullie gaan hard hoor?. Nogmaals geweldig en de hartelijke groeten van Aad en Leny.

Kuipers · 12 augustus 2018 op 13:25

Aan Linette en Niels,

Fijn om iets van jullie te vernemen en we zie dat jullie langs de zuidkust van Engeland varen, daar zullen jullie zeker van genieten.
We verheugen ons om jullie te volgen.

Met vriendelijke groet,
Mia en Frans

Corry en arno · 14 augustus 2018 op 12:11

En ook wij hebben de app op de iPad zodat we jullie elke dag kunnen volgen!
Maar oh die grote zee komt nou wel dichtbij hè ?!
Leuk al die plaatsjes aan de Engelse kust.
Lieve groeten van ons..

Danielle en martijn · 23 september 2018 op 18:20

Hoi hoi beide! Hoe kunnen we in contact komen met jullie? Groetjes sb Why Not! Leixoes nog steeds wachtend op de generator

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *