Het begint nu akelig dichtbij te komen, de laatste werkdagen zijn in zicht en ook gooiden we figuurlijk de eerste lijntjes los tijdens onze afscheidsborrel vrijdag 29 juni. Erg leuk om te zien dat er zoveel vrienden, familie en (oud)collega’s de moeite hebben genomen om afscheid van ons te nemen.  De dag erna worden de lijnen letterlijk losgegooid met het vertrek uit de Amsterdam Marina waar we precies een jaar geleden aan boord zijn gaan wonen en ondertussen de nodige vrienden hebben gemaakt. Het beschreven “dorpsgevoel” van wereldzeilers heeft eigenlijk al op de N-steiger zijn intrede gedaan. Niels zijn zusje Marije en haar vriend Julian besluiten hun laatste kans te pakken om mee te zeilen op de Stormalong en monsteren zaterdagochtend aan richting Texel. Een mooie kans om de laatste verbeterpunten nog in kaart te brengen voordat het full-time klussen begint.

Julian heeft nog nooit gezeild en krijgt meteen een goede ontgroening; in 2 dagen ankeren, windkracht 5-6, volle zon, barbecue’en aan boord en een diversiteit aan  windrichtingen en wateren van het IJ tot de waddenzee bezeild. Op zondagavond stappen Marije en Julian voldaan van boord en hebben een beetje geproefd wat ons de komende jaren te wachten staat.

Met de intrede van de maand juli begint voor ons een spannende tijd. De maand waarin nog een een enorm berg werk verzet gaat worden én ons vertrek gepland staat.

Momenteel ligt Stormalong in Medemblik waar ze de komende weken nog verder verbeterd zal worden om eind juli klaar te zijn om écht alle trossen los te gooien.

Categorieën: Voorbereidingen

1 reactie

jan Beentjes · 4 augustus 2018 op 13:47

Vanmorgen zo omstreeks 11.45 hebben wij jullie uitgezwaaid uit de haven van Medenblik
en met de verrekijker een stuk gevolgd. Omi en ik wensen jullie een behouden vaart toe!
Groetjes van Jan en Omi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *